50 år med leir!

I 2017 feiret Gausdal Leirsted sitt 50-års jubileum. Jubileet ble markert på stevnet Kristi Himmelfartsdag. Vi kan se tilbake på år med velsignelse og liv. I alle disse årene har Gausdal fylt somrene med glede og mening for barn, unge og voksne. Mange har fått bli kjent med Jesus og kristen tro gjennom leirarbeidet, og mange vennskapsbånd har blitt knyttet.

En enorm dugnadsinnsats har blitt lagt ned gjennom de over femti årene som har gått. Vi er glade for at noen av historiene er skrevet ned. De er gode minner for de som har vært med i arbeidet rundt leirstedet, men også inspirasjon til innsats for alle som vil være med å bringe arbeidet videre i årene som kommer.

Her kan du leses Marit Vårakers minner fra den aller første leieren 🙂

Minner fra den første sommerleiren

Av Marit Våraker

Året er 1967 – og spenningen er stor. Menighetene i Buskerud har fått leirsted, Gausdal på Åmot i Modum. Nå skal jeg på leir i mange dager. Mye skal pakkes, og mye skal planlegges. Venninner og jeg drømmer om hvordan dagene skal bli. Fire jenter skal på leir! Vi kommer nedover den humpete og svingete veien til Gausdal. På rekke og rad står de gamle militærteltene oppover jordet. Vi får teltet som står øverst! Teltet er uten bunn, gress, strå og høy overalt. Et sommerparadis for en med pollenallergi.

Det er mye god mat og jeg storkoser meg. Etter alle måltider står alle leirdeltagere i milelang kø med sitt eget service i hendene. Det skal vaskes opp i store baljer med Zalo – såpevann. Baljene står på rekke og rad ute på plenen.

Dagene går med til konkurranser, gruppemøter, samtaler, sang og bibelgrupper. Det gjeveste på dagen er bading i elva! På kvelden er det samlinger i Rødhuset. Der får jeg om mange av mine venner møte Jesus, møter som setter dype spor og som jeg og mange har båret med oss resten av livet.

Så er det leiravis. Der kommer blant annet alle nyheter, både fra møter og det som har foregått kvelden før og i løpet av natta. Hvem har klart å snike seg ut av teltet? Hvem har hvisket og hva har det blitt hvisket om? Noen sender inn vitnesbyrd eller skriver en god fortelling. Lederne skriver litt, blant annet om hvordan de har begravet de hvit/grønne fiskebollene som ble igjen etter middagen eller var det lunsj eller var det frokosten?

En kveld blir det meldt regn til natta. Bekymringen er stor i teltet vårt. Jeg lurer på om vi kommer til å bli våte. Vil regnet komme inn i teltet vårt? Gruppelederen tar mine bekymringer på alvor. Hun har med sitt eget telt. Det teltet er nytt og fint med tett bunn. Hun har et godt forslag, vi bytter telt i natt. Da kan vi ligge tørt og godt, og kanskje hun blir vårt? Vi er begeistret og sovner glade, lykkelige og tørre.

Men ei leirnatt er aldri trygg! Vi våkner på gummimadrassene om morgenen, flytende i vann, våte og med teltet godt klistret rundt kroppen. Noen har hatt det moro i løpet av natta og løsnet teltbardunene!

Takk Gausdal for gode opplevelser og leirminner!

 

 

 

 

 

 

Guds velsignelse har vært tilstede på Gausdal i årene som har gått, må Gud velsigne stedet og menneskene som møtes her også i årene som kommer.

Kom gjerne på stevnet Kr. himmelfartsdag, 25. mai 2017, og hør flere inspirerende historier!

Kategori: Artikler · Tags:

Comments are closed.

Sjekk ut Facebook >>

<< Last ned brosjyrer